Gîte Champrobert – Patrick & Paul

Reserverings-aanvragen voor de gîte “à la Frontière du Paradis” kunt u doen op onze nieuwe website via onderstaande link:

www.genieten-in-de-bourgogne.fr

“à la Frontiere du Paradis” – gîte Champrobert bevindt zich nog net binnen het Parc Regional Naturel du Morvan, op een van de meest zuidelijke hellingen van de Hoge Morvan met een eigen microklimaat, waar 50 % minder neerslag valt dan 20 kilometer noordwaarts. Het huis is hoog boven het dal gelegen en heeft kilometers volledig vrij uitzicht over weilanden en bossen. Wild is met grote regelmaat te zien vanuit het huis. Champrobert ligt aan een doodlopende weg en is daarmee vrij van doorgaand verkeer. Rust en ruimte.

Mont Beuvray- Bibracte De vestingstad, waar de Auvergner Vercingetorix de Gallische stamhoofden bijeen riep om in opstand te komen tegen de Romeinen . De Romeinse veldheer Julius Caesar schreef hier zijn boek “ De Bello Gallico”, “ Over de Gallische Oorlog”. Nadat zijn opvolger Augustus de stad Augustodonum, het huidige Autun, stichtte is Bibractum spoorloos verdwenen. De vestingstad , ook wel het Troje van Europa genoemd,  is pas rond 1960 herontdekt door een leraar oude talen uit Autun, die het gevonden heeft met behulp van het  boek van Julius Caesar . Op de Mont Beuvray is inmiddels een groot Keltisch museum en men kan tientallen archeologen aan het werk zien die bezig zijn de fundamenten van Bibractum bloot te leggen. De Mont Beuvray biedt een uniek uitzicht over grote delen van Frankrijk. Bij helder weer is zelfs de top van de Mont Blanc te zien.

http://www.bibracte.fr

Leuke steden in de omgeving De steden Autun, Dijon, Chalon, Nevers en Vezelay zijn zeker een bezoek waard. Het plaatsje Vezelay is beroemd en bekend doordat het op de bedevaartroute naar Santiago de Compostella ligt. In de fraaie kathedraal van Vezelay staat u naast de bedevaartgangers die nog steeds dwars door Europa lopen naar Santiago. Ook kunt u een bezoek brengen aan Saint Honoré les Bains met haar thermale baden, casino en zwembad.

www.nievre-tourisme.com

www.parcdumorvan.org

Markten/ Brocante Vrijwel elk weekend vindt U in ergens in de Morvan wel een kleine of grote vide-grenier (rommelmarkt). Een folder met exacte data ligt in de woning.

www.brocantesennivernais.fr

Actief  In de centrale en noordelijke Morvan bestaan goede mogelijkheden voor wildwaterkano en rafting. De hele Morvan is zowel voor mountainbikers als voor racefietsers een fantastische ervaring. Voor mountainbikers zijn er meer dan 500 kilometer bewegwijzerde routes in alle zwaartecategorieën. Wandelaars kunnen zonder (en met) gedetailleerde wandelkaarten gemakkelijk verdwalen. De wandelroutes gaan vaak over routes rurales, veelal holle wegen, die in de loop der eeuwen steeds dieper in het landschap zijn komen te liggen. Op een goed half uur afstand zijn vele soorten van watersport mogelijk op het Lac de Panneciere en het Lac de Settons.

Kamperen:

Mocht u nu toch besluiten liever te kamperen met uw tent, vouwwagen of caravan, dan kunnen wij u van harte aanbevelen: www.campingmesles.com/nl/ 

Camping Mesles du Morvan is een hondvriendelijke minicamping waar u te gast bent bij Edith en Hans, op slechts ‘n steenworp van Champrobert vandaan.

    


Andere sites die u misschien interesseren:

http://www.vakantiehuizen-bourgogne.be/